Photography

Patrycja Ilcewicz / Fashion Editorial

Söka ett apotek i Europa

pharmacy europe

Många som har handlat på apotek apotekbutiken.com i Europa kan konstatera att en sak är gemensam för hela kontinenten. Det är att även om alla apotek har olika sorters läkemedel på lager, så har de några mycket likartade priser på de läkemedel som de säljer. Många apotek i Europa säljer till exempel även generiska läkemedel. Generiska läkemedel är en välsignelse för konsumenterna, eftersom de kan utnyttja samma fördelar utan att behöva betala någon extra kostnad.

Med så många gemensamma nämnare, hur hittar man då ett apotek i Europa? Det är ganska enkelt. Till att börja med är det klokt att hålla ett öga på läkemedelskuponger, som man kan hitta genom att besöka apotekens Europa-webbplatser. Kupongen ger information om eventuella besparingar som kunden kan få genom att beställa läkemedlet på nätet. Detta gäller särskilt för generiska läkemedel. Dessutom kommer kupongen ofta att ha kontaktinformation, så att konsumenten kan ringa direkt till tillverkaren om de har några frågor.

Ett annat sätt att hitta ett apotek i Europa är genom rekommendationer. Många vänner eller kollegor som bor utomlands har haft goda erfarenheter när de handlat på lokala apotek. Alternativt kan man dra nytta av annonser som drivs av regeringen och större företag. Dessa innehåller vanligtvis listor över apotek som är godkända för att sälja receptbelagda läkemedel i Europeiska unionen. Det är också en bra idé att kontrollera med apoteksleverantören, eftersom vissa kan ha särskilda rabatter eller erbjuda gratis leverans.